6 Şubat 2014 Perşembe

"Şem ü Pervane"






Şem ile Pervane hikayesini bilir misiniz?



" Rivayet olur ki,  Pervane bir gün uzakta, çok uzakta bir aydınlık görmüş. Öyle ki;  yıldızların, güneşin ve ayın yanında lafı olmayacak kadar cılız bir ışıkmış. Sevdalanmış. Onun yanına varmaya karar vermiş. Taa Kaf Dağı’nın ardına kadar kanat çırpmış.


En sonunda o ışığın geldiği yeri bulmuş. Şem imiş o ışığın adı. Camın öte yanında yanan bir mum… Pervane de camın öte yanında çaresiz aşık… Haber yollatmış Şem’e, arada cam olmadan onu görmek istediğini söyletmiş. Aşığının bu isteğini duyan Şem de; “Bir hayran için vuslatım hayalden ibarettir, ne aşıklık ne de sevgililik hayalleri kurmasın.” demiş; “Aşk ile uslanmış gönlüne başka kapılarda hayat arasın.”



Pervane yine de camın önünden hiç ayrılmamış. Şem’in en sonunda kalbinin mührü kırılmış, merhamet etmiş. Kaldırmış aradan camı. Pervane de vuslatına doğru koşarken, evvela kanatları tutuşmuş. Yandıkça fır dönüyormuş Şem’in etrafında. Yandıkça daha yakın dönmeye başlamış, en sonunda oracıkta can vermiş.


Son sözleri ise şunlar olmuş: 


İllaki aşk illaki ateş; illa ki Şem… Şunu bil ki; kalbin ahı engelsiz oklar gibidir. Hedefini yaman kavrar ve kavradığı ölür. İllaki ölür. Kimi sevdadan yanar, kimininse sevdaya yanacak kadar ateşi dahi yoktur. Ki nura ancak yananlar ulaşır. 

Şem de yanmış o günden sonra.

Erimiş, yanıp. 

Taa ki sevgiliye kavuşuncaya dek… "



Geçtiğimiz günlerde tekrar işitince bu hikayeyi, Müjde-gan'la bu kadar da haşır neşirken neden olmasın diye düşündüm, aklıma yeni bir ürün alternatifi düştü. Hikaye malum, kavuşamayan bir sevdanın hikayesi. 
Müjde-gansa kavuşan aşıkların hikayesine ortak oluyor dedim, mis kokulu mumları birbirini seven çiftlerle dostları, aileleri arasına elçi edebilirim. 



Bu kavanozda mumlar çıktı böylece ortaya.


Portakal, gül, nane, yaban mersini, tarçın, çilek, çikolata ve diğer kokular ile...


Dilerim beğenirsiniz, 

Sevdiklerinize, aklınızdan, gönlünüzden geçene, güzel olan her şeye kavuştuğunuz günler dilerim.

Sevgiler,

İrem.


2 yorum:

  1. İrem hanım bunlarda harika. nişan zamanımda keşke bunları görmüş olsaydım. düğünümde mutlaka istiyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. 150 tane için kırmızı,sarı,ve mavi renk istesem ne zamana alabilirim acaba. Fiyat bilgisi için mail attım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil